X

 

Onsdag 26.november var 14 elever og to lærere fra Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG) på besøk på Motion Laboratory ved UiA i Grimstad.

Elevene tar faget Teknologi og Forskningslære og denne gangen fikk vi demonstrert hvordan man kan kompensere for bølgebevegelser under operasjoner til havs ved hjelp av en Stewart plattform. Utgangspunktet var problemstillinger man møter f.eks. ved vedlikehold av offshore vindturbiner i dårlig vær. UiA deltar aktivt i forskningssenteret NORCOWE sammen med forskningspartnere i Bergen, Stavanger og Aalborg. Elevene fikk en introduksjon både til NORCOWE og til mekatronikk-studiet ved UiA.

 Professor Geir Hovland var vert under besøket. Han hadde laget en egen elevøving med analyse av et reelt bølgespekter ved hjelp av MathLab, et verktøy ingen av elevene hadde vært borti før.  Elevene fikk demonstrert presisjonsstyring av en kran og fikk også styre en av Stewart plattformene selv.

Fra KKG sin side satt vi stor pris på å få besøke UiA og få et innblikk i forskningen rundt noen av problemstillingene som NORCOWE fokuserer på innen offshore vind. Geir Hovland hadde laget et skreddersydd program til elevene der alle fikk forsøke seg på enkel programmering. En stor takk til Geir og hans masterstudenter. Vi kommer gjerne tilbake.

 

Ingrid Kaurin og Svein Winther
Lærere i Teknologi og Forskningslære, Kristiansand Katedralskole Gimle

 

News

13. 07. 2018

Open positions related to offshore wind at University of Bergen. ...

read more >>

28. 06. 2018

The University of Bergen is opening Bergen Offshore Wind Centre...

read more >>


Calendar/ Upcoming Events

13. september 2018

SMI Bergen...

read more >>

17. september 2018

EERA JP Wind annual event...

read more >>

17. oktober 2018

Workshop in collaboration with GCE NODE...

read more >>